Косметологічне обладнання

Як вибрати масажний стіл Рівне

Вибір масажного столу – процес непростий та індивідуальний для кожного фахівця. Розміри та технічні характеристики столу безпосередньо залежать від зростання та ваги самого масажиста, а також від переваг, що склалися у нього в процесі роботи.

Ми розповімо, на що в першу чергу слід звернути увагу при виборі масажного столу, за яким буде зручно працювати спеціалісту і де комфортно почуватиметься клієнт.

Перш ніж вибирати масажний стіл, слід визначитися з тим, де ви маєте намір використовувати. Якщо ви плануєте працювати за ним тільки в кабінеті, перевагу слід віддати стаціонарному столу. Якщо ви практикуєте масаж вдома, вам краще придбати складну модель.

Стаціонарний стіл

Цей вид масажного обладнання відрізняється масивністю та надійністю. Його каркас роблять із дерева або алюмінію, що надає йому стійкості. Устаткування з алюмінію легше, ніж із дерева. Але дерев’яні столи виглядають респектабельніше і дозволяють експериментувати з дизайном.

Наступна особливість конструкції, на яку потрібно звернути увагу при виборі, — кількість секцій. Масажні столи можуть складатися з:

  • однієї секції. Такі столи можна використовувати лише для масажу у положенні лежачи. Перевага моделі? найнижча ціна в порівнянні з іншими варіантами;
  • двох секцій. Ці столи мають окрему секцію-підголовник. Вони більш функціональні, тому що дозволяють підняти підголівник для зручності клієнта або зовсім прибрати його;
  • трьох секцій. У цих моделях стільниця розділена на дві частини, завдяки чому можна піднімати або опускати в залежності від виду масажу ту чи іншу частину тіла клієнта;
  • семи секцій. Найфункціональніші, але й найдорожчі моделі, які можна встановити як у лежачому положенні, так і сидячому.

Якщо ви спеціалізуєтеся тільки на класичному масажі, то одно- та двосекційні столи стануть для вас чудовим вибором. Для зручності клієнтів можна придбати моделі з отворами для обличчя. Якщо ж ви практикуєте ще й проведення сеансів мануальної терапії, косметологічні процедури, краще зупинити свій вибір на багатосекційних столах.

Крім цього, при виборі потрібно враховувати:

  • довжину, висоту та ширину столу. Оптимальні характеристики: довжина – 1,85 м, висота – від 60 до 83 см, ширина – 70-76 см;
  • форма стільниці. Стіл прямокутної форми дешевше, але зручніше працювати за стільницею у формі пісочного годинника;
  • матеріал оббивки. Краще купувати стіл зі шкіряною оббивкою або зі шкірозамінника. Таке обладнання просто у догляді і виглядає солідно;
  • наповнювач. Товщина наповнювача повинна бути не менше 4 см. Краще вибирати столи з наповнювачем високої щільності, який не продавлюватиметься під вагою клієнта.

Складний стіл

Такі моделі відрізняються компактністю у зібраному вигляді та невеликою вагою (не більше 20 кг), вони швидко монтуються. Тому потрібно вибирати стіл, який комфортно носити із собою та зручно збирати.

При виборі розбірної моделі потрібно орієнтуватися на ті ж параметри, що були вказані вище для стаціонарних столів. При цьому слід звернути увагу на матеріал, з якого виготовлений каркас столу, — він повинен бути алюмінієвим, але без будь-яких деталей або елементів кріплення із пластику.

Замовте масажний стіл у нас

Інтернет-магазин Estetic Group пропонує широкий вибір як стаціонарних, так і доладних моделей столів для масажу від різних виробників. Ви зможете легко підібрати для себе стіл за ціною, що влаштовує вас, і відповідно до своїх побажань. У разі потреби наші фахівці готові допомогти у виборі.