Косметологічне обладнання

Як вибрати косметологічне крісло Львів

Щоб на прийомі у косметолога щоб клієнт почував себе розслаблено та комфортно, у кабінеті обов’язково має бути встановлене професійне косметологічне крісло. Розповідаємо, як вибрати косметологічне крісло та на які його параметри варто звернути увагу.

Як вибрати косметологічне крісло

Крісло або спеціальна кушетка – це обов’язкове обладнання для салону краси або косметологічного кабінету, оскільки саме на ньому виконується більшість б’юті-процедур. Від його зручності та кількості додаткових функцій залежатиме комфорт як клієнта, так і самого майстра, тому потрібно поставитися до його вибору дуже серйозно та ретельно вивчити можливості запропонованих на ринку моделей.

При виборі можна орієнтуватися на такі питання:

  • де використовуватиметься обладнання, чи буде воно встановлено стаціонарно або його переміщатимуть між кабінетами;
  • які процедури на ньому виконуватимуться, в якому положенні (сидячи або напівлежачи) повинен знаходитися клієнт під час цих процедур;
  • як багато часу клієнт проводить у кріслі;
  • який бюджет закладено на покупку.

Відповіді на ці питання допоможуть зрозуміти, який функціонал та який пристрій косметологічного крісла підходить конкретному косметологу.

Види

За типом свого пристрою такі крісла можна розділити на такі види:

  • з механічним приводом,
  • з гідравлічним приводом;
  • з електричним приводом;
  • змішаного типу.

Механічні та гідравлічні моделі вважаються найпростішими як у своєму пристрої, так і в повсякденному обслуговуванні, у них немає складних деталей або електронного керування, тому коштують вони менше, ніж їх більш просунуті аналоги. Однак налаштовувати їх доведеться вручну, що може бути незручним для майстра, до того ж часто буває досить обмежений набір додаткових функцій.

Найкомфортнішими для клієнта та зручними у використанні вважаються варіанти з електричним приводом, тому що вони дозволяють точно налаштувати положення сидіння, спинки та підголовника за допомогою пульта дистанційного керування, без необхідності прикладати фізичну силу. Однак такі моделі коштують помітно більше, ніж гідравлічні чи механічні.

Компромісним варіантом є моделі із приводом змішаного типу, які зручні у використанні та при цьому коштують менше електричних.

Окрім свого пристрою, моделі різних виробників також можуть відрізнятися набором додаткових функцій. Це може бути підігрів сидіння, вібромасаж, роздільне регулювання кожної секції кушетки, вбудована аудіосистема і таке інше.

На що звернути увагу

Щоб використання косметичного крісла було зручним як для клієнта, так і для самого косметолога, при виборі цього обладнання важливо звернути увагу на такі показники:

  • матеріал оббивки — він повинен бути немарким, не слизьким, приємним на дотик, що легко миється;
  • якість складання — добре зібране крісло, виготовлене з якісних комплектуючих, зможе витримати навіть більші навантаження та прослужить довше;
  • кількість секцій — чим їх більше, тим простіше налаштовуватиме кушетку під клієнта, а отже, тим комфортніше він почуватиметься під час процедури;
  • наявність регульованих підголівників— це дозволить забезпечити додаткову підтримку шиї, щоб зробити процедуру більш комфортною для клієнта;
  • можливість регулювання по висоті – це дозволить майстру підняти або опустити крісло до потрібної висоти, щоб він міг працювати у зручній для нього позиції.