Косметологічне обладнання

Педикюрне крісло: критерії вибору, види моделей, правила догляду

Якщо для манікюру важливий стіл, то для педикюру особливо важливим є крісло. Воно має бути не тільки зручним, а й відповідати цілій низці вимог, які полегшать роботу майстру та допоможуть клієнту отримати якісний сервіс.

Вимоги до крісла для педикюру

При виборі крісла для педикюру особливу увагу потрібно приділити наступним пунктам:

  • розміри;
  • механізм підйому;
  • наявність регулювань;
  • матеріал оббивки;
  • дизайн;
  • довговічність конструкції.

Ціна гарного крісла для педикюру може серйозно вдарити майстра або власника салону по кишені.

Габарити, форма та регулювання

Крісло має добре підходити будь-яким категоріям клієнтів, незалежно від статури. Для цього краще вибирати варіанти із наявністю максимальної кількості регулювань. Оптимально, щоб ноги клієнта були на висоті метра від підлоги або вище. Це дозволяє майстру комфортно працювати, без необхідності здійснювати зайві рухи тілом і уникнути тривалого перебування у неприродній позі.

Механізм підйому сидіння найчастіше представлений:

  • механічним регулюванням;
  • гідравлічним приводом;
  • електропривод.

Крісла з механічним регулюванням можуть бути налаштовані тільки перед посадкою клієнта. У разі потреби змінити кут нахилу підставки під ногу або висоту сидіння потрібно піднімати сидячого. По можливості краще обходити такі варіанти стороною.

Гідравлічні крісла дозволяють натисканням пари важелів змінювати положення клієнта. Істотним недоліком механізму є недовговічність. При постійному потоці людей гідравліка зношується за рік-два і потребує дорогої заміни. Також, гідравлічні крісла погано тримають тяжких клієнтів. Зазвичай вони мають обмеження в 90-100 кілограм. При вазі більше – у процесі роботи сидіння опускатиметься.

Педикюрні крісла з електроприводом дозволяють регулювати клієнта в будь-яких осях за наявності відповідної кількості моторів. Це оптимальний варіант для салонів, навіть незважаючи на досить високу вартість. Майстер може не відволікаючись за допомогою пульта або зручних кнопок змінювати положення клієнта. Найбільш бюджетні крісла можуть лише піднімати та опускати за допомогою мотора, дорожчі вміють навіть змінювати градус бічної підтримки.

Важливим моментом є регулювання спинки та бічної підтримки. Це дозволяє зручно підлаштувати крісло під статуру клієнта. Особливо важливо у разі довгої роботи, у процесі якої спина може втомитися.

Сидіння має бути по ширині більше стегон, а по довжині розташовуватися так, щоб край подушки підтримував коліна. Це дозволяє уникнути передавлювання кровоносних судин та швидку втому ніг.

Особливу увагу варто приділити моделям крісел із підставкою для ніг. Вона дозволяє забезпечити зручний кут розташування ніг як клієнту, так і майстру. У процесі роботи ноги повинні бути на рівні очей, щоб забезпечити комфортний доступ до нігтів.

Матеріал оббивки

За санітарними нормами потрібно проводити ретельне прибирання та дезінфекцію після кожного клієнта. При виборі крісла необхідно приділити особливу увагу матеріалу оббивки. Не кожен майстер чи власник салону захоче проводити перетяжку меблів кожні кілька місяців. Тому спочатку варто розглядати міцні, стійкі до їдкого впливу дезінфікуючих засобів матеріали.

Багато хто помилково вибирає шкіряні крісла, але вони, у свою чергу, швидко втрачають вигляд. Дезінфікуючі засоби виводять вологу, щоб призводить до розтріскування та псування шкіри. Оптимально розглядати шкірозамінник гарної якості. Він також часто використовується в медичних меблях (кушетках, спеціалізованих кріслах). Такий матеріал спеціально призначений для постійної роботи в умовах стерильності та добре витримує систематичну обробку.

Догляд за кріслом

Для довшого терміну служби крісла необхідно регулярно проводити обслуговування. Воно полягає у догляді за обшивкою та технічним оглядом механізмів. Для останнього бажано звернутися до професіоналів, які можуть діагностувати поломки.

А ось оббивка потребує застосування спеціальної хімії. Для шкіри та її замінників існують засоби, що зволожують матеріал. Це дозволяє прослужити тканини довше, а власнику крісла заощадити велику суму на перетяжці. Також рекомендується використовувати побутову хімію для відновлення структури оббивки.

Правильний вибір крісла багато в чому забезпечує якість виконання педикюру. Майстер почуватиметься комфортніше та якісніше виконувати свою роботу, а клієнт приємно проведе час та обов’язково повернеться надалі. Економія на головному атрибуті педикюрного салону може зберегти бюджет лише у день покупки, сильно нашкодивши у довгостроковій перспективі.