Косметологічне обладнання

Огляд перукарських крісел

У   можна побачити різні крісла. Те, які саме сидіння будуть запропоновані клієнтам, диктується ідеями власників салону, так і конкретними потребами відвідувачів. Не завжди вибір визначатиметься саме зовнішнім виглядом крісел, хоча це також буває важливо. Насамперед оцінюється функціонал.

Кресла для будь-якого віку та підлоги

Крісла досить суворо діляться за віковим критерієм. Моделі для дорослих досить просторі, щоб утримати дорослого відвідувача будь-якого зростання та ваги, тут не потрібний великий діапазон регулювань по висоті. Це майже завжди суворе виріб без зайвих деталей. Навпаки, дитячі крісла регулюється більш ретельно, щоб підходити як клієнтам старшого та молодшого шкільного віку, так і зовсім малюкам. Дитячі крісла часто відрізняються і зовнішнім виглядом, якщо призначені саме для дітей віком до 10-12 років. Вони можуть бути яскраво розфарбовані, або виконані у формі будь-якої іграшки.

Не існує строго поділу на крісла для чоловіків та жінок. Однак можна умовно назвати «жіночими» комбіновані крісла для стрижок та візажу, які дозволяють фахівцеві працювати з головою та обличчям клієнтів з різних ракурсів. Стандартні моделі мають на увазі мінімум налаштувань, при цьому влаштовують як чоловіків, так і жінок.

Механізми

Основний та додатковий функціонал – ось, що стає критерієм вибору насамперед. Регулювання крісел для стрижок має на увазі певний діапазон кутів нахилу – від цього залежить, наскільки зручно може розташуватися відвідувач, і наскільки ефективною буде робота перукаря. Регулювання висоти в більшості салонів є механічним – пневматика, або дорожча гідравліка. Найдорожчі та стильні крісла можуть мати електричний привід для спрощення операцій перукаря з сидінням, спинкою та підголовником у процесі роботи.

Важливим параметром стає наявність або відсутність підголівника, оскільки опора голови та шиї на саму спинку часто втомлює клієнта, особливо при складних стрижках. А наявність миття в районі підголівника додатково підвищує комфорт і дозволяє омивати волосся будь-якої довжини, готуючи його до стрижки.

Зовнішній вигляд

Як і у разі будь-яких інших сидінь, гарне крісло починається з якісної натуральної шкіри, але воно й коштуватиме відповідно. Якщо ви хочете облаштувати перукарню зі смаком, переходьте одразу до продукції з Англії, Японії чи Італії – перевірені закордонні моделі хоч і коштують дорожче, але окупаються за рахунок високої якості складання та тривалого терміну експлуатації порівняно з російськими чи китайськими кріслами.