Косметологічне обладнання

Обладнання для салонів краси в Житомирі

Передусім, Вам слід розділити все необхідне обладнання для нового
бізнесу на три окремі групи: перша – це перукарське обладнання, друга –
перукарські меблі, третя – дрібні товари, необхідні для життєдіяльності
робочого залу.

Відкриття власного салону краси або мережі перукарень – важка справа, з якою рідко вдається впоратися поодинці і за короткий термін. І справа у формальностях, а й безлічі питань, які потребують постійної уваги і практично одночасного вирішення. Сьогодні навіть проводяться семінари, на яких детально, буквально по кроках досвідчені бізнесмени, які довгі роки працюють в індустрії краси, розбирають різні ситуації та розповідають новачкам, як відкрити свій салон.

Відразу варто заспокоїти новачків у бізнесі – закупівлі обладнання здаються складними лише на початку. Як і в будь-якій іншій справі, тут слід ретельно розібратися, адже ринок вважається «ласим шматочком» для всього світового експорту салонних товарів, а що вже говорити про наших вітчизняних компаній-виробників?

Розібратися з тим, де, у кого та за скільки купувати обладнання також складно тому, що такі товари різнопланові – для однієї перукарні Вам необхідні і робочі туалети, і крісла для клієнтів, і стільці для майстрів, і перукарські меблі для зберігання, і сушуари, і багато іншого. Тоді як сьогодні далеко не всі компанії пропонують різномастий товар – деякі спеціалізуються виключно на виготовленні перукарських мийок, інші виготовляють лише крісла тощо.

Здавалося б, як можна знайти правильний і найкоротший шлях вирішення поставленого завдання?

Насправді він є! Просто треба підходити до справи спокійно та розважливо.

У першу групу, список якої Вам слід скласти відразу і саме по ньому насамперед здійснювати закупівлі, входять ті найнеобхідніші в будь-якій перукарні: крісла, мийки, сушуари, стерилізатори, робочі туалети із дзеркальними поверхнями, стільці майстра тощо. 

Придбання цих товарів стане для Вас дорогою витівкою, але тут нічого не вдієш, тому що позбавивши своїх майстрів одного з перерахованих елементів оснащення, Вам навряд чи зможете отримати якийсь серйозний прибуток. В даному випадку можна заощадити на матеріалах, габаритах та категорії обладнання – це можуть бути предмети оснащення економ або Люкс – все залежить від Вашого «апетиту» та матеріальних можливостей.

Друга група – меблі для перукарень. Це також дуже важлива категорія, яка має бути особливим об’єктом Вашої уваги. Сюди можна включити робочі меблі для залу: комоди, шафи, стелажі, перукарські лабораторії, а також меблі для зони очікування: крісла, пуфи, банкетки, лави, стільці, журнальні столики, підставки для журналів та проспектів.

Зверніть увагу, що при виборі першої групи особливу увагу потрібно приділяти довговічності та функціональності виробів, а при виборі другої головними факторами є стиль та комфортність.

Третя група – це звані «витратні» матеріали. Такі предмети Вам доведеться постійно докуповувати в процесі роботи перукарні. При цьому чим більше клієнтів – тим більше докуповувати. Цим часто займаються адміністратори салонів або помічники керівників, тому після підбору надійного постачальника Вам не доведеться занадто хвилюватися з приводу розхідників.