Косметологічне обладнання

Медичні стільці для медичних установ

Медичні стільці — це не просто предмет м’яких меблів, який при внесенні до медичного закладу відразу стає медичним. Слід виділити цілу низку різновидів медичних стільців, які поділяються залежно від призначення.

Отже, основними різновидами медичних стільців є:

  • донорський стілець;
  • масажний стілець;
  • робочий стілець.

З назв кожного виду можна виявити основне призначення медичних стільців, проте слід докладніше характеристики кожного виду.

Отже, донорський стілець призначений для розміщення донора — людини, яка здає кров. Поряд із забором крові цей вид медичного випорожнення використовується і в цитостатичній терапії. Він є конструкцією з м’якими деталями, підлокітниками — одним або двома. Конструкція цього виду медичного випорожнення позбавлена ​​гострих кутів та інших нерівностей, які можуть завдати донору незручності – як фізичне, так і психологічне.

Масажний медичний стілець призначений для виконання процедур та масажу тіла пацієнта. Він є витягнутою по довжині конструкцією, яка розташовується практично в горизонтальному положенні. Окремо на конструкції цього випорожнення виділяють упори для голови та ніг.

Найпоширенішим видом медичних стільців є робочий стілець. Конструкція робочого медичного випорожнення повторює конструкцію звичного кожній людині стільця для дому або офісу. Але так як основним його призначенням є забезпечення комфортних умов для роботи медичного персоналу, це веде за собою розробку та включення ряду унікальних особливостей, які роблять медичний стілець несхожим на більш звичні предмети м’яких меблів. Слід зазначити, що специфіка галузі, де використовуються медичні стільці, висувають свої особливі вимоги до цього предмета медичних меблів. Сама специфіка приміщення, яке має бути чистим та світлим, без зайвих деталей та елементів, вимагає від виробників медичних стільців знання цих вимог та їх дотримання.