Косметологічне обладнання

Медичні кушетки – привід, функціонал, матеріали ложа та каркасу

Медичні кушетки – один із найбільш затребуваних пристроїв. Вони використовуються в кабінетах різних спеціалістів. Кушетки потрібні для гінекології, урології, травматології, ортопедії. Вони використовуються у фізіотерапії, при масажі та інших маніпуляціях. На що звернути увагу під час вибору масажної кушетки? Є чимало важливих дрібниць, що мають значення.

Види кушеток

Перед тим, як вибрати масажну кушетку, потрібно заздалегідь визначитися з її характеристиками. На початковому етапі важливо знати, якою буде конструкція:

  • складний або з жорстким каркасом;
  • мобільною або статичною;
  • з рухомими секціями або без таких функцій;
  • з приводом (електрика, гідравліка, механіка) або без.

У більшості випадків для виконання процедур досить простої класичної кушетки без приводу та рухомих секцій. Традиційні моделі потрібні з тієї простої причини, що вони звичні. Сьогодні можна значно спростити та полегшити роботу медичного фахівця, обравши більш функціональні системи. Такі кушетки також вирізняються великим рівнем комфорту.

Функціонал та типи приводу

Кушетка масажна з електроприводом поки що не так поширена. У ході більше моделей із механічним приводом. Але поступово моделі з електрикою набирають популярності. Їх обирають за простоту керування, зручність, комфорт для пацієнтів. Приводом найчастіше оснащені стаціонарні масажні конструкції, які мають солідну вагу. Кушетки масажні розкладні зазвичай оснащені механічним приводом.

Особливо варто сказати про кількість секцій у кушетках. Зазвичай їх дві: головна та основна. Іноді виробник розробляє моделі з великою кількістю секцій для зручності пацієнта. У таких конструкціях можуть бути передбачені секції для рук та ніг. Вони також налаштовуються. Найбільша кількість зустрічається в моделях з електроприводом.

Матеріали та характеристики

При покупці масажної кушетки треба звернути увагу на граничне навантаження, яке витримує каркас. Часто під час масажних процедур та інших маніпуляцій вона значно зростає. Цей параметр має бути досить значним. В ідеалі – чим більше витримує кушетка, тим краще.

Також варто звернути увагу на стійкість моделі до зношування. Масажний стіл-кушетка, виконаний із сучасних матеріалів, служить довго. Потрібно віддавати перевагу саме сучасним матеріалам. І тут кушетка прослужить значно довше і збереже свої чудові властивості.

Кушетки масажні складні відрізняються зручністю. Вони не займають багато місця. Але у великій клініці чи медичному центрі їх рекомендується використовувати як запасні. Основні моделі мають бути стаціонарними. Це свідчить про солідність установи, грунтовність його організаторів.

У косметології, салонах краси, масажних центрах однаково добре підходять різні види кушеток – і стаціонарні, і мобільні. Останні заощаджують простір. Проте стаціонарні зазвичай витримують найбільше навантаження.