Косметологічне обладнання

Меблі в перукарню: необхідний набір та поради

Купити меблі в перукарню – досить велике вкладення, і йому варто приділити пильну увагу. Адже від того, наскільки зручним та якісним виявиться обладнання, залежатиме успіх та окупність вашої справи.

Перше, на що потрібно звернути увагу при складанні списку меблів – розміри приміщення та спектр послуг, які надаватиме перукарня. Невеликий салон ви зможете організувати навіть на 4-6 квадратних метрів, проте такий бізнес буде не надто рентабельним, тому розглянемо середнє за площею приміщення із виділеними зонами:

  • Робочі місця перукарів;
  • Ресепшн;
  • Вбиральня;
  • Мокра зона (мийки та крісла – по одному екземпляру на два-три місця);
  • Невелика зона очікування;
  • Місця для надання дод. послуг (манікюр, педикюр, масаж та ін.).

Якщо ви орендуєте невелике приміщення, необхідно його зонувати, попередньо розподіливши вищезгадані ділянки по площі. Завдяки цьому буде сформовано загальний вигляд зали, розміри меблів та кількість місць для обслуговування клієнтів.

Закупівлю меблів у салон варто робити у постачальників професійного обладнання – так ви зможете не перейматися результатами перевірок санепідстанцій та пожежних служб. Професійні меблі відрізняються від звичайної, в першу чергу якістю та довговічністю – вони здатні перенести регулярну обробку та інтенсивний режим використання. Економія на ній дасть зворотний результат – вам доведеться нести додаткові витрати на перетяжку, ремонт та заміну. Крім того, меблі завжди знаходяться на увазі і багато в чому визначає імідж перукарні – ось чому при її виборі важливі як якісні, так і зовнішні характеристики.

Перукарські місця

Зони, в яких працюють майстри та обслуговуються клієнти, обов’язково повинні включати:

  • Спеціальне дзеркало (як правило, навісне, з підсвічуванням, різними відділеннями, вішалками та скриньками);
  • Крісло для перукарні (комфортний стілець, що крутить навколо своєї осі, з можливістю регулювання висоти та нетканевою оббивкою);
  • Шафи для зберігання фарб та іншого обладнання – якщо таких не передбачає модель дзеркала;
  • Роликові тумби, стелажі, стійки – щоб у майстра під рукою були необхідні інструменти та матеріали, що займають багато місця;
  • Стілець для перукаря (окремі процедури можуть продовжуватись досить довго, і майстру буде непросто весь час стояти на ногах).

Якщо немає окремого приміщення для організації так званої мокрої зони, її можна влаштувати в середині зали. Обов’язково відгородіть її ширмою – навряд чи клієнтам буде приємно мити голову під сторонніми поглядами.

Не забудьте придбати для перукарні спеціальний дитячий стілець та крісло для великих чоловіків.

Хол

Обстановка холу – перше, що кинеться у вічі кожному, хто входить у перукарню клієнту. Саме вона сформує уявлення про рівень обслуговування. Чистота, охайна стійка адміністратора, зручний диван або крісла в зоні очікування, а також невелика вбиральня (яка може складатися з вішалок або шаф для верхнього одягу) – ось список бажаних атрибутів для кожного салону, що поважає себе.

Варто облаштувати зону очікування, поставивши в ній журнальний столик – тут клієнт зможе подивитись журнали чи буклети з цінами, а також просто відпочити та попити чаю, доки не звільниться його майстер.

Місця для надання додаткових послуг

Кожній такій послузі потрібна власна ділянка площі, відокремлена від інших. У найкращому разі це кабінет, а для бюджетного варіанту можна облаштувати місце за ширмою.

У салон будуть потрібні такі меблі:

  • Манікюрний столик або стійка для нейл-бару – для нього можна обійтися без перегородки;
  • Крісло для педикюру;
  • Кушетки та столи для косметологів та візажистів – останньому, ймовірно, знадобиться також вітрина.

При влаштуванні солярію знадобляться, крім спеціалізованого обладнання, шафки для одягу. Звичайно, ця зона має бути повністю окремою.