Косметологічне обладнання

Меблі для масажного кабінету

На якість масажу і кількість клієнтів масажного кабінету безпосередньо впливає його оснащення. Максимальний терапевтичний ефект від сеансів масажу може бути досягнутий лише за наявності гарних та професійних меблів. У масажному кабінеті обов’язково повинні бути:

  • кушетки;
  • столи;
  • спеціалізовані стільці та інші пристрої.

Кожний предмет меблів, що використовується в масажному кабінеті, повинен відповідати потребам масажиста та клієнтів. Для проведення повноцінних сеансів масажу підходять тільки спеціальні меблі для масажного кабінету, що мають сертифікати якості та безпеки.

Головним предметом меблів для масажного кабінету є кушетка, оскільки більшість масажних методик передбачають перебування клієнта у лежачому положенні. Також у кабінеті має бути стілець для проведення маніпуляцій у сидячому положенні.

Особливості масажних столів

Столи для масажу бувають стаціонарними та складними, останні можна складати та перевозити в машині для проведення сеансів вдома. Виробляють столи та кушетки із міцних та стійких до зносу матеріалів. Вони мають надійний металевий каркас, а також м’яку верхню частину, яка обтягується якісним шкірозамінником та наповнюється матеріалами різної жорсткості. Масажні столи обов’язково повинні бути зручними та в міру м’якими. Крім того, вироби повинні мати привабливий зовнішній вигляд. На таких столах можна проводити сеанси масажу для людей з різною вагою та статурою. Деякі види масажу виконуються в напівсидячому положенні, тому на додаток до столів виготовляються стільці з високими показниками стійкості.

Для проведення сеансів вакуумного масажу у кабінеті мають бути невисокі тумбочки, на які встановлюють спеціальні апарати. Також для таких кабінетів виробники меблів пропонують різні навісні шафки, в яких можна зберігати всілякі речі.

Як правильно вибрати меблі для масажного кабінету

Перед покупкою столу необхідно визначитися з тим, яку саме конструкцію він повинен мати. Так переносні моделі частіше купують ті майстри, які виїжджають додому до клієнта. Ці вироби мають невелику вагу, оскільки їхній каркас виготовляється з алюмінію, сталі або дерева. Додаткові опції у переносних столів, як правило, відсутні, зате при необхідності їх можна швидко скласти та прибрати у затишний кут. Переносні моделі менш стійкі, ніж стаціонарні і більш схильні до розхитування.

В окремому кабінеті, обладнаному для професійного масажу, зазвичай встановлюють стаціонарні моделі. Вони доповнюються щільними та досить твердими матрацами. Вироби протягом багатьох років зберігають свою функціональність та зовнішню привабливість. Стаціонарні столи витримують досить великі механічні навантаження, легко очищаються від забруднень і мають підвищену стійкість до дії різних косметичних засобів.

Підбираючи стаціонарний стіл, перш за все, необхідно звернути увагу на спосіб регулювання підйомного механізму, який безпосередньо впливає на вартість виробу. Існує чотири способи регулювання:

  • електричний;
  • механічний;
  • пневматичний;
  • гідравлічний.

Моделі з електричним механізмом піднімаються та опускаються за рахунок вбудованого електричного мотора, який приводиться в дію за допомогою педалі. У механічних моделях регулювання висоти виконується вручну за допомогою спеціальної ручки. Столи з пневматичним та гідравлічним способом регулювання піднімаються та опускаються завдяки натисканню на педаль, внаслідок чого енергія здавленого тіла накопичується в помпі та перетворює поступальні рухи у обертальні.

Найбільш зручними та функціональними вважаються столи з електричним керуванням. Їх підйом або опускання не вимагають від майстра жодних фізичних зусиль, а клієнти зможуть легко забиратися на кушетки і вставати з них. Такі моделі оптимально підходять для виконання масажу інвалідам, особам із надмірною вагою, людям похилого віку.

Зручні електричні столи і в тому випадку, якщо в кабінеті працюють одразу кілька майстрів. Завдяки простому регулюванню можна швидко змінювати висоту виробу в залежності від зростання та індивідуальних уподобань майстра.