Косметологічне обладнання

Масажний стіл чи кушетка?

Будь-яка процедура косметологічного чи медичного характеру передбачає наявність якісного професійного обладнання. Для забезпечення всіх необхідних умов відповідно до вимог масажу слід купити масажний стіл або електричну кушетку. Для більш розширеного розуміння питання потрібно розібратися у всіх нюансах та визначити різницю між моделями. Тільки тоді покупка зможе виправдати себе і однозначно окупиться.

Що таке масажний стіл?

Масажний стіл – це професійне обладнання, що поєднує функціональні можливості косметичного, медичного та оздоровчого призначення. Він адаптований до потреб салонів та медичних центрів. Часто використовується у приватній практиці. Багатофункціональність та наявність додаткових функцій є плюсами сучасних пропозицій на ринку.

Стаціонарний стіл є міцною масивною конструкцією, яка використовується в СПА-салонах або медичних центрах, і передбачає тривалу експлуатацію без потреби у транспортуванні. Він обладнаний додатковими елементами для комфортного застосування, деякі моделі мають функції трансформації, що значно розширює рамки використання устаткування.

Складаний стіл – полегшена модель з нехитрим пристроєм і можливістю компактного переміщення або зберігання. Найчастіше використовується масажистами, які працюють на виїзді. Має невеликий розмір, але при цьому володіє необхідними функціями та можливостями повноцінного обладнання.

Масажний стілець – це ще один тип ергономічного обладнання, яке забезпечує комфорт та зручність процедури. Має пріоритетно невелику вагу, мобільність та регулювання всіх рухомих елементів.

Що таке масажна кушетка?

Даний вид обладнання є полегшеною моделлю столу з мінімальними трансформаційними можливостями і нехитрою конструкцією. При цьому кушетка забезпечує повну адаптацію до процедури, не займає багато місця та може використовуватись в інших косметичних процедурах. Найчастіше вона застосовується у масажних кабінетах, які забезпечують надання додаткових видів послуг у відповідному закладі.

Модельний ряд представлений статичними та складними кушетками, виконаними в різних розмірах, для більш компактного та комфортного використання.

Основні відмінності столу та кушетки

Масаж – це насамперед медична процедура, яка сприяє активації багатьох життєвих процесів у організмі, має лікувальну функцію, виконує роль підтримуючої терапії. Тому вибір обладнання відіграє важливу роль, сприяє організації комфортного обслуговування.

Головними відмінностями є універсальність, масивність, просторість робочої поверхні столу. Він дозволяє прийняти найбільш зручне становище, дає майстру вільний доступ до всього тіла клієнта. У цьому його ширина не сковує рухів, дозволяє розслабитися, поринаючи у світ блаженства.

Кушетку можна використовувати в невеликих закладах або приватному обслуговуванні, але при цьому вона не може забезпечити повноцінність процедури. Відрізняються вироби більш вузькою стільницею та полегшеною конструкцією, тому їх часто плутають із розкладними столами.

Але ці відмінності не заважають їхній популярності, а також споживчому попиту. Вони здатні гарантувати проведення будь-якого виду масажу, рівень якого залежить від професіоналізму майстра.