Косметологічне обладнання

Масажні столи: портативні, стаціонарні, з приводом

Масажні столи випускаються у різних модифікаціях. Пристрої можна поділити на кілька категорій: складні та стаціонарні масажні столи; механічні, гідравлічні системи та масажні столи з електроприводом; моделі із різною кількістю секцій. Під час проведення процедур можна тонко налаштувати положення ложа, надати пацієнту потрібне становище, зробити сеанс максимально комфортним.

Навіщо потрібний стаціонарний стіл для масажу?

Стаціонарні масажні столи – обладнання, яке відмінно підходить для спеціалізованих відділень, клінік, салонів. Це обладнання, яке не прибирають – воно завжди знаходиться на заздалегідь обраному місці. Такі моделі відрізняються розширеним функціоналом, часто оснащені гідравлічним або електричним приводом. У моделі можуть бути реалізовані різні налаштування: – Зміна висоти ложа; налаштування положення секцій; плавне перетворення столу на крісло. Таке масажне обладнання дозволяє виконувати процедури будь-якої складності. У спеціалізованих салонах без стаціонарних кушеток не обійтися. Вони підходять навіть для пацієнтів із надмірною масою тіла. Потужний металевий каркас легко витримує таке навантаження.

Портативні конструкції

Портативний масажний стіл – складна система, яку можна купити для клініки або салону. Якщо важливо заощадити місце та забезпечити швидке транспортування обладнання, такі кушетки стануть оптимальним варіантом. Купити масажну кушетку портативного типу нескладно, це стандартні моделі. У них схожі параметри, хоча конструкції можуть відрізнятися кількістю секцій, налаштуваннями. Найпростіші моделі мають механічне регулювання, вони налаштовуються виключно вручну. Цього функціоналу достатньо для вирішення рутинних завдань. Майстер може налаштувати висоту ложа такої кушетки. Іноді можна знайти модель без налаштування висоти ложа, проте є вироби з різною висотою ніжок. Це фіксований параметр. Якщо процедуру на розкладному масажному столі виконує один майстер, можна взяти такий виріб. Воно коштує дешевше за регульовані конструкції.

Який привід кращий

Щоб купити масажну кушетку чи крісло, необхідно вибрати тип приводу. Найбільш функціональний варіант – це електропривод. Таке масажне обладнання гарантує повний комфорт пацієнту та майстру. Зазвичай у моделях з електроприводом є налаштування висоти та положення секцій. Розкладний переносний масажний стіл рідко оснащують електродвигунами. У таких моделях реалізовано механічний привід, пневматичні механізми. Це економічно, але змінити положення секцій, коли пацієнт знаходиться на кушетці, не вдасться. Вибирати привід та вид масажного столу треба з урахуванням тих завдань, які планується виконувати.

Немає ідеальних моделей, повністю універсальних, які підійдуть для будь-яких завдань. У деяких салонах найважливішою властивістю оснащення є портативність, а в клініках часто цінують простоту та зручність.