Косметологічне обладнання

ЛОР-крісла – застосування конструкції як операційний стіл для пацієнта

За час існування медичної науки поняття «операційний стіл» сформувалося у вигляді уявлення про щось масивне і нерухоме, що встановлюється в операційному блоці та обладнаному з кожної зі сторін мед технікою. Сучасна хірургія називає операційним столом ще й крісло, що має відношення до будь-якого медичного напрямку і має здатність трансформуватися з вертикальної в горизонтальну позицію, що дає можливість проводити необхідні операції при правильному розміщенні пацієнта.

Сучасні ЛОР-крісла – це універсальний комплекс, що дозволяє проводити будь-які процедури у своїй галузі.

  • При їх вертикальному положенні може бути виконаний огляд та видалення аденоїдів, дають оцінку стану мигдаликів, діагностують та промивають середнє вухо. Також у цій позиції крісла може бути виконана ендоскопія, здійснюють промивання носових пазух та низку інших процедур.
  • Якщо крісло приймає горизонтальну позицію, лікар отримує можливість оглядати та лікувати захворювання далеких ділянок носоглотки, а також проводити діагностику трахеї та голосових зв’язок.

Більше того, біля крісел цієї конструкції є можливість застосування як операційного столу та в інших медичних областях. Зокрема, їх використовують у стоматології, вибираючи як альтернативу спеціалізованому крісло.

Як привести ЛОР-крісло пацієнта до горизонтального положення

Наявні в медичних центрах сучасні ЛОР-крісла можуть бути переведені в горизонтальну позицію за допомогою педалі та м’язової сили ніг лікаря, а також за допомогою кнопок на спинці або при використанні пульта управління. У зв’язку з цим переведення крісла у горизонтальне положення для здійснення лежачих операцій виконується без проблем. При обладнанні спинки електричним приводом (не плутайте з підйомним механізмом) необхідно лише натиснути на одну з клавіш на панелі, щоб крісло почало змінювати своє положення. У разі відсутності окремого приводу на спинці регулювання може виконуватися, використовуючи механічну ручку.

Послідовність дій під час проведення хірургічних операцій у горизонтальному положенні

Практично всі операції, які проводяться при лежачому положенні пацієнта, супроводжуються діагностуванням та лікуванням проблем, що мають відношення до зони голосових зв’язок та трахеї. Існує певна послідовність дій під час цієї процедури, в якій ЛОР-крісло має роль операційного столу.

  • На початковому етапі пацієнт акуратно сідає в крісло, його голову правильно фіксують у спеціальній ніші або на подушці підголовника, руки розміщують на підлокітниках, а ноги – на спеціальній подушці ножа.
  • Якщо є така необхідність, здійснюється фіксація рук пацієнта на підлокітниках спеціальними ременями.
  • Наступною дією буде здійснення трансформації ЛОР-крісла у горизонтальне положення з вертикального. Цей процес виконується за допомогою педалі або пульта керування, все залежить від конструкції крісла.
  • Щойно трансформацію крісла буде завершено, хірург або ЛОР-лікар приступають до проведення операції.
  • По завершенні операції вся процедура з приведенням крісла у вертикальне положення виконується у зворотному порядку.
  • Під час виконання всіх цих дій важливо стежити за правильним розташуванням пацієнта в кріслі.