Косметологічне обладнання

Кушетка для фізіотерапії – як вибрати фізіотерапевтичний стіл

Особливості вибору кушетки для фізіотерапевтичних процедур

Медична фізіотерапевтична кушетка відрізняється від звичайної оглядової. Вона використовується значно довше – пацієнт проводить на ній більше часу. Тому модель має забезпечувати максимум комфорту. Також певні вимоги пред’являються до матеріалів, що використовуються у конструкції. Кушетки для фізіотерапевтичного кабінету створюються спеціально для виконання таких процедур.

Особливості вибору кушетки для фізіотерапевтичних процедурУ фізіотерапії можна використовувати як класичні моделі з підголівником, так і трисекційні. Класичні застосовуються рідше, ніж стандартні. Більше уваги приділяється не кількості секцій, а додаткових функцій. Сьогодні можна знайти у продажу моделі із спеціальними можливостями: вбудованим душем, зливом, електропідігрівом.

Опис кушеток

Дерев’яна фізіотерапевтична кушетка із натурального бука – оптимальний варіант для процедур. Натуральний каркас та ложа роблять її гранично екологічною. Дерево позитивно впливає самопочуття. У моделі 2 секції цього достатньо для вирішення широкого спектру завдань. Використовуючи безкроковий механізм, можна налаштувати положення спинної секції.

Щоб пацієнту було комфортно, в оббивці ложа використано пінополіуретан. Це сучасні безпечні матеріали з пам’яттю форми. Він одночасно м’який та пружний. Поверх пінополіуретану використана оббивка з надійного шкірозамінника. Матеріал стійкий до зовнішніх впливів та не підтримує горіння. Кушетка не псується від води та витримує регулярне очищення з використанням дезінфікуючих засобів. Вона не вигоряє, не втрачає природного кольору.

На що звернути увагу

Щоб купити фізіотерапевтичну кушетку, необхідно перевірити наявність реєстраційного посвідчення. Наявність посвідчення свідчить, що модель відповідає найсуворішим стандартам та пройшла тестування. Таке обладнання можна використовувати у клініці, не боячись втратити репутацію. Також виробник зазвичай дає гарантію продукції, можливості сервісного обслуговування.

Ціна фізіотерапевтичної кушетки залежить переважно від марки, функціоналу, наявності різних опцій. Також вартість визначається матеріалами, з яких зроблена модель. Незначні аксесуари сильно не впливають на ціну. Кушетка фізіотерапевтична дерев’яна з утримувачем для рушників навряд чи буде дорожчою, ніж її аналог без утримувача.

Кушетки медичні виготовляють із максимально безпечних матеріалів, тому що при фізіотерапії маються на увазі різні види процедур. Модель має витримувати вплив води, різного випромінювання, струму, змін температури. Краще підібрати універсальне рішення, яке буде доречним для різних процедур, ніж купувати кілька конструкцій. Це раціональний підхід до купівлі обладнання відділення фізіотерапії.