Косметологічне обладнання

Корпусні меблі для салонів краси

Спеціалізовані меблі для салону краси, як і меблі для перукарні – це окрема група предметів, які підходять для експлуатації в салонних умовах. Під «салонними умовами» в даному випадку мається на увазі спека, холод (включення та вимикання фенів, сушуарів тощо), постійна вологість через розпорошення в повітрі лаків, спреїв для волосся, а також в результаті миття волосся.

Салон краси, як і будь-яке громадське місце, має своє оснащення. Воно може змінюватися в залежності від спектру послуг, які надаються в закладі, але в більшості випадків це те саме професійне обладнання.

Меблі для салонів краси недорого

Очевидно, що крім м’яких меблевих предметів таких, як крісла, дивани, пуфи, а також спеціального обладнання (сушуари, кліматозони, косметологічні апарати, масажні та спа-кушетки) є необхідність закупівлі для б’юті-центрів професійних корпусних меблів.

Яка вона буває та як її правильно вибрати?

Погодьтеся, що таке робоче середовище під силу далеко не всім корпусним меблевим предметам!

Крім того, меблі для салону на відміну від домашньої повинні бути зносостійкими, адже користуватися нею будуть усі майстри закладу. Прийде часто відкривати і закрити дверцята, висувати ящики і т.д.

Що ж стосується корпусних меблів?

За назвою зрозуміло, що йдеться про предмети, які мають твердий корпус – це шафи, стелажі, антрисолі та аналогічні вироби.

Говорячи про салонні елементи, можна виділити три основні групи корпусних меблів – це вітрини, стійки адміністратора та перукарські лабораторії. Звичайно, перукарські туалети та манікюрні столи входять до корпусних меблів, але вони найчастіше розглядаються в сукупності з іншим спеціалізованим перукарським та манікюрним обладнанням.

1. Вітрини для салонів краси

Вони, як правило, виготовляються з використанням скла, тому що фасадна частина має бути відкритою – доступною для всіх клієнтів. Скло має бути дуже міцним, тому краще купувати моделі з триплексом або розжареним склом.

Вітрина – місце, де виставлений товар, тому її освітлення – украй важливий нюанс! Якщо Ви не бажаєте окремо докуповувати підсвічування, то краще придбати модель із достатнім вбудованим освітленням.

2. Стійки адміністратора

Вони можуть бути виготовлені із будь-якого матеріалу: метал, текстиль, шкіра, пластик, дерево, ЛДСП. Головне, щоб ресепшн виглядав презентабельно та мав зручні робочі відділи та поверхні.

При покупці ретельно підходить до розміру меблів: для маленьких приміщень краще купувати міні-стійки або кутові моделі. Просторий хол «розв’язує» Вам руки, тому все залежить тільки від можливостей бюджету.

3. Перукарські лабораторії

На відміну від попередніх двох груп корпусних меблів, лабораторії беруть безпосередню участь у робочому процесі, і всі складні робочі умови, які перераховувалися на початку статті, застосовні до таких предметів обстановки.

Вибір перукарської лабораторії схожий на підбір кухонного гарнітура для дому, тільки готувати тут не доведеться, а ось помити руки, інструменти, завести склад для фарбування – звичайна справа.

Матеріал таких корпусних предметів повинен бути довговічним, волого- та брудостійким. Варто придивитися до пластикових моделей, виробів із ЛДСП та дерева. Не оминайте стільниці зі штучного або натурального каменю.