Косметологічне обладнання

Гінекологічні крісла: характеристики, види, особливості вибору обладнання

Гінекологічне крісло використовується для проведення широкого спектру процедур та стандартних оглядів. Обладнання застосовується для гінекології та акушерства, проктології, урології. Гінекологічне крісло експлуатується протягом багатьох років, тому при виборі необхідно врахувати всі необхідні характеристики виробу. Правильно обране крісло забезпечує лікареві зручність під час маніпуляцій та комфорт пацієнту.

Як правильно вибрати гінекологічне крісло для оглядів та процедурУ гінекологічного крісла є три параметри, на які орієнтуються при купівлі виробів: ціна, функціонал, якість. При виборі можна зберегти, відмовившись від непотрібних функцій. Заощаджувати на якості матеріалів не рекомендується. Усі вироби можна поділити на три великі категорії: операційні, багатофункціональні, стандартні оглядові.

Основні параметри крісел

При виборі гінекологічного крісла варто звернути увагу на його основні параметри:

  • привід;
  • вантажопідйомність;
  • розміри та вага;
  • оббивка та покриття;
  • наявність різних власників та кріплень;
  • функція трансформації;
  • мінімальна та максимальна висота сидіння;
  • запам’ятовування;
  • позиція тренделенбург.

Привід гінекологічного крісла може бути електричним, гідравлічним, пневматичним. Також сьогодні зустрічаються моделі з механічним приводом, але їх досить мало. Для гінекології оптимальний вибір – пневматика або електричний привід. Такі моделі можуть трансформуватися повільно та тихо, коли у кріслі перебуває пацієнт. Трансформація відбувається без ривків та різких рухів. Електричні моделі оснащені акумулятором.

Одна з найважливіших характеристик крісла – вантажопідйомність. Виріб повинен мати запас міцності та витримувати серйозні навантаження. Моделі з навантаженням 100-130 кг коштують недорого, але їх можливостей недостатньо для пацієнтів із підвищеною масою тіла. Краще підібрати крісла, які можуть витримувати більшу вагу.

Важливою характеристикою буде функція трансформації оглядового крісла на операційне. Деякі моделі взагалі можна перетворити на операційний стіл. Такі конструкції універсальні та підходять для більшості багатопрофільних клінік. Вони зручні, якщо у гінекологічному відділенні проводяться також операції. Можна відмовитися від зайвого обладнання та використовувати одну модель для вирішення різних завдань.

Якщо у приміщенні не вистачає місця, обов’язково необхідно звернути увагу на габарити крісла. Сьогодні виробники випускають компактні, але функціональні моделі, що витримують високі навантаження. Для зменшення габаритів та ваги використовується каркас із спеціальних матеріалів. Вони витримують серйозну вагу та не втрачають своєї геометрії.

Оббивка крісел виготовляється з матеріалів, що не вбирають забруднення та запахи. Це сучасне безшовне покриття, яке легко піддається санітарній обробці. Воно зберігає свій вихідний вигляд протягом усього терміну служби. Крісло відповідає європейським стандартам. Наповнювач оббивки виготовляється з пінополіуретану. Матеріал із пам’яттю форми забезпечує пацієнту максимальний комфорт навіть при тривалих оглядах та проведенні різних процедур.

При покупці варто поцікавитися різними налаштуваннями моделі: максимальною та мінімальною висотою, наявність функції тренделенбургу, наявністю функції запам’ятовування конкретного положення. Мінімальна висота має бути такою, щоб не виникло труднощів при проведенні оглядів у пацієнтів похилого віку, вагітних жінок. Максимальна висота моделі і можливість переходу в положення тренделенбурга мають значення в операційних моделях.