Косметологічне обладнання

Призначення косметологічного крісла

Сучасна косметологія надає широкий спектр затребуваних послуг. Для підвищення якості їх надання не останнє значення має наявність комфортного та функціонального обладнання робочого місця майстра. Косметологічні крісла забезпечують зручність роботи спеціаліста, комфортабельність розташування клієнта, а також естетику та сучасний вигляд інтер’єру косметологічної установи.

Косметологія – галузь естетичної медицини, тому меблі повинні відповідати вимогам медичного характеру щодо регулярної санітарної обробки, а також створювати зручність клієнту при тривалій процедурі.

Майже всі послуги в косметології проводяться в кріслі. Його використання має бути легким, зручним. Меблі повинні мати підвищену стійкість до регулярних дезінфікуючих обробок, які проводяться після кожного клієнта. Знаходження пацієнта в кріслі зазвичай займає чимало часу, тому зручність не менш важлива, ніж функціональність.

Порядок підбору косметологічного крісла

  • Визначаємось із пропозиціями косметологічних послуг;
  • Підбираємо оптимальний функціонал крісла з урахуванням майбутніх перспектив розвитку косметологічного бізнесу;
  • Вибираємо декілька моделей відомих брендів на заплановану до покупки ціну;
  • Проробляємо інформацію з виробів, читаємо відгуки, порівнюємо показники ціна-якість;
  • Здійснюємо покупку.

Критерії вибору косметологічних крісел

Функціональність

Оригінальний і стильний дизайн сучасної моделі не завжди важливіший за широкий функціонал. Головне для косметологічного крісла – корисні властивості, необхідні для роботи. У деяких випадках універсальність виробу може шкодити його функціональності, тому вибирайте лише важливі для своєї діяльності опції.

Якість деталей

На косметологічне крісло припадає більшість навантаження під час роботи фахівця. Ці меблі використовуються більше і найчастіше. Крісло – головний предмет інтер’єру кабінету косметолога. Тому воно має успішно витримувати інтенсивне та тривале використання. Ремонт крісла призводить до збитків через простої діяльності кабінету, а також витрати на нові деталі або комплектуючі. Необхідно одразу купувати якісне міцне крісло від перевіреного виробника.

Матеріал виробу

Безумовно, матеріал моделі крісла має бути естетичним, приємним на дотик, гарним візуально, теплим та немарким. Для роботи бажано, щоб поверхня крісла була не слизькою, витримувала регулярний вплив хімікатів під час дезінфекції. Відповідно, матеріал має бути дорогим та якісним.

Підйомний механізм

Здійснюючи робочі маніпуляції, майстер повинен мати можливість зручного доступу до робочих зон пацієнта. При цьому і клієнту, і фахівцю має бути зручно. Шия, руки, плечі не повинні напружуватися або затікати. Ця умова реалізується за рахунок регульованих механізмів підйому-спуску. Гідро- або електропідйомник забезпечують значно більший комфорт, ніж ручне регулювання висоти. Гідропідйомники плавні, легкі в управлінні, дорожчі, мають меншу довговічність.

Підголівники

Потрібні для релаксації шийних м’язів. Бувають знімними або незнімними. При покупці знімних моделей перевіряється надійність, швидкість, зручність кріплення. Для всіх аксесуарів важливий діапазон можливих поворотів та кутів фіксації.

Регулювання положення секцій

Хороше крісло має щонайменше три положення секцій. Зміна позицій повинна проводитися легко, безпечно, мати жорстку надійну фіксацію, а також забирати мінімум робочого часу. Це забезпечить зручний доступ фахівця до будь-якої точки тіла клієнта під час процедури, а для відвідувача створить комфортне положення тіла.

Косметологічне крісло для професіонала

Найкращими моделями крісел, згідно з рейтингом користувачів, вважаються механічні та гідравлічні. Вони відрізняються невисокою вартістю, простим керуванням, доступним та недорогим ремонтом. Досить популярними є універсальні вироби, які підходять для широкого спектру процедур.

Особливий попит мають моделі з додатковими комплектуючими: знімним підголівником, анатомічним матрацом. тримачем для рушників, підставкою для напоїв. підлокітниками. Опції додаткового комфорту свідчать про турботу закладу про клієнта, але можуть не йти в базовому комплекті, а коштувати додаткові гроші.

Крісла  електричні для косметологічних кабінетів купуються переважно білого кольору, оскільки він асоціюється із чистотою, стерильністю та безпекою.

Популярні виробники косметологічних меблів та обладнання

Важливе значення у виборі крісла відіграє виробник товару. Бренди, що давно працює на ринку, що зарекомендували себе з кращого боку, знають особливості специфічного товару та пропонують споживачеві високу якість та довговічність виробів.