Косметологічне обладнання

ЛОР кабінет за стандартом оснащення

Нова отоларингологія, одночасно з іншими медичними областями, знаходиться на етапі бурхливого розвитку та вдосконалення.

Отоларингологію, переважно пов’язують з хірургічним напрямом медицини, оскільки її специфіка обумовлена ​​як дослідженнями і лікуванням захворювань вуха, горла, і носа – а й різних фізіологічних патологій.

Однак сьогодні, отоларингологія все частіше перетинається з такими медичними областями, як: нейрохірургія, онкологія, а також пластична хірургія. Розвивається технічне оснащення, поповнюючись сучасними різновидами обладнання та передовою методологією терапії.

Суттєвий вплив на процеси прискорення профільного вдосконалення надає не тільки зростання кількості захворювань вуха, горла і носа, але також і зростання рівня конкуренції самого ринку медичних послуг.

Обладнання меблями

Стандартний варіант кабінету отоларингології обов’язково обладнується:

  • письмовими столами для лікаря та медсестри;
  • оглядовим лікарським столом;
  • стільцями (для лікаря та пацієнта);
  • шафа для медикаментів;
  • шафа для хірургічних інструментів;
  • підкатним столиком з комплектом хірургічного інструментарію;
  • столиком для перев’язок.

Елементи інтер’єру

Присутність картин, додаткових меблів та супутніх атрибутів створить розслаблюючий психологічний фон приміщення. Хорошим варіантом допоміжних меблів стануть м’які розлогі дивани або крісла для кабінету отоларингології, призначені для відвідувачів, а також їхніх дітей. Наявність різнокольорових м’яких пуфів здатна урізноманітнити загальну обстановку.

Важливо облаштувати приємну атмосферу комфорту так само і для відвідувачів, які очікують на лікарський прийом.

Як варіант, можна встановити кілька розлогих диванів, телевізор, кулер з питною водою, невеликий столик, або їх групу з рекламою, журналами та іншими виданнями, що лежать на них.

Домашню атмосферу створять декоративні рослини.

Важливо лише не забувати, що подібне меблеве оснащення допускається у разі його відповідності діючим нормам, а саме: її поверхня повинна мати низьку теплопровідність, бути гладкою та стійкою до дезінфекції.

Для проведення оглядів пацієнтів з віком до одного року, буде потрібно пеленальний стіл та наявність одноразових пелюшок. Неприємні відчуття, викликані у дитини оглядом, можна згладити завдяки яскравим картинкам, або маленькими іграшками з пластику. Не рекомендується використовувати для цього м’які іграшки.