Косметологічне обладнання

Меблі для косметологічного кабінету

Салон краси – широке поняття, яке має на увазі безліч складових. Необхідні різноманітні меблі як для гігієнічних, так і для лікувальних, естетичних процедур. Масаж теж часто проводять у косметологічних кабінетах. Відповідно, необхідні кушетки, крісла, масажні столи та інше для косметологічного кабінету.

Які меблі необхідно вибрати

Повний перелік залежить від специфіки кабінету, його спрямованості. Якщо йдеться про проведення первинного лікарського прийому, консультування, обстеження, то доцільно обладнати робоче місце лікаря-косметолога, встановити дерматоскоп, медичні меблі, лампи.

Якщо йдеться про проведення процедур, апаратних методів лікування, то знадобиться стерилізатор ультрафіолетовий кварцовий (стаціонарний або мобільний), а також опромінювач-рециркулятор повітряних потоків, повітряний стерилізатор, меблі з відділами для дезінфекції інструментів.

Нерідко у подібних кабінетах проводиться обстеження стану нігтів та лікування грибкових захворювань. Тому потрібні спеціальні лампи, пристрій для дезінфекції та очищення інструментів, стерилізатор повітря, стерилізатор кварцовий ультрафіолетового типу, опромінювач-рециркулятор повітряних потоків та, звичайно, медичні меблі.

Колір має бути нейтральним: пастельні, бежеві, білі тони та відтінки з невеликими включеннями яскравих елементів для контрасту.

Перелік найпоширеніших видів меблів

Косметологічне крісло-кушетку можна назвати основою, що присутня в салонах будь-якої спрямованості, чи то виключно естетичні маніпуляції, чи лікування. Є моделі з електроприводом чи механіка, з реєстраційним посвідченням. Також вони діляться з таких підстав: преміум-клас, бізнес, економ. особливості:

  • Крісло-кушетка відрізняється кількістю секцій, максимально допустимим навантаженням, наприклад, 150-200 кг.
  • Відрізняються розміри, колір, параметри ножної та головної секції, висота моделі, розміри з підлокітниками.
  • Мають значення та матеріали виконання, наприклад, рама, що бере на себе основне навантаження, виготовляється зі сталі, а поверхня з м’якого вінілу, що філігранно імітує натуральну шкіру. Як наповнювач використовується поролон. Його прошарок повинен бути значним, не менше 10см, щоб людина з будь-якою масою відчувала себе комфортно.
  • На будь-які меблі, у тому числі крісло-кушетку, покладаються захисні чохли, що дозволяють блокувати контакт з пилом, якщо меблі простоюють. Чохол необхідні для повноцінного та безпечного перевезення на інші об’єкти.

Інші популярні меблі для косметологічних кабінетів

Часто зустрічаються стелажі, умовно поділяються вони на економ, бізнес, преміум. Вони складаються з кількох відділень у вигляді висувних ящиків, тумбочок, засклених відділень із прозорим та напівпрозорим склом. Можливе виготовлення на замовлення, за розмірами замовника.

Потрібні та перукарські шафи-тумби, стійки адміністратора на ресепшн, дивани, крісла та стільці, вітрини, столики для холу, вішалки, перукарські лабораторії, полиці, модулі для підлоги, пуфи та банкетки. Це забезпечує зручне зберігання рекламних матеріалів, особистих аксесуарів клієнтів, зразків товарів. Як правило, в салонах організована і реалізація кремів, шампунів, інших лікувальних та косметологічних засобів, тому для їх зберігання та демонстрації передбачені спеціальні стелажі, полиці. Вони можна зберігати і витратні матеріали для косметології.

Якщо в салоні передбачені послуги манікюру, то обов’язково є наявність і манікюрних столів. Це функціональні та зручні меблі з ящиками, каретною стяжкою, безліччю відділень. Такі столи мініатюрні або середні, оскільки часто простір у кабінеті обмежений. Іноді в одній кімнаті розміщують відразу кілька манікюрних або педикюрних столиків (зон), розділених між собою перегородками. Є й стійки для експрес-манікюру, які схожі на барну стійку з розташованими в безпосередній близькості один від одного стільцями. У такому разі окремі столи та перегородки між ними не передбачені.

Як правило, користувачам пропонується різна комплектація, тому в результаті меблі можуть сильно відрізнятися від базової. За бажанням замовника виробники змінюють колір, дизайнерське оформлення, щоб зробити меблі максимально відповідними під стилістичну концепцію конкретного закладу.