Косметологічне обладнання

Медичні кушетки – типи, як вибрати

На відміну від звичайних меблів, медичні кушетки повинні відповідати санітарно-гігієнічним вимогам. Бути надійним, безпечним при використанні, багатофункціональним. Гарантувати зручність проведення процедур як для самих пацієнтів, так і для лікарів, іншого персоналу.

Види медичних кушеток

Виріб повинен повністю відповідати призначенню, якісно виконувати покладені функції. Тому всі медичні кушетки поділяються на:

  • Оглядові, універсального виконання, що застосовуються у лікувально-профілактичних закладах. Часто представлені у світло-бежевому відтінку. Можуть мати різну конструкцію. Дозволяє максимально зручно провести огляд пацієнта. Найчастіше складаються з кількох секцій, самого ложа і підголівника. Для проведення лікарських процедур кут підйому підголівника може змінюватись від 0 до 45°.
  • Масажні, призначені для локального або загального масажу. Спеціальні конструкційні можливості ложа дозволяють забезпечити комфорт та безпеку пацієнта незалежно від стану здоров’я чи особливостей статури. Чи здатні витримувати великі навантаження, розраховані на вагу до 160 кг. Передбачають регулювання висоти та кута нахилу нижньої частини. Можуть бути оснащені спеціальними вирізами для обличчя, валиками, подушками.
  • Косметологічні кушетки використовуються під час процедур догляду за тілом, обличчям. Оснащені підйомно-опускним механізмом, регулятором висоти. Відрізняються максимальною зручністю. Часто припускають підвищену м’якість ложа. Застосовуються салони краси для здійснення різних косметологічних процедур.
  • Фізіотерапевтичні конструкції створені таким чином, щоб забезпечити зручність пацієнта та медичного персоналу під час проведення різноманітних терапевтичних процедур. Можуть відрізнятись конструкцією, оснащенням. Багатосекційні моделі обладнані різним видом регулювань, додатковим приладдям. Вибираються з огляду на необхідність здійснення тих чи інших медичних заходів. Дозволяють пацієнтові тривалий час перебувати у нерухомому стані без відчуття дискомфорту.

Вибираються меблі, виходячи з потреб установи. Повинна забезпечувати сприятливі умови для здійснення процедур, обладнана всіма необхідними конструкційними елементами.

Матеріали виготовлення

Будь-яка медична кушетка повинна виготовлятися з надійних та якісних матеріалів, які легко миються, не викликають алергічних реакцій. Медичні меблі виготовляються з:

  • Пластика – екологічно чистий матеріал, що відповідає стандартам якості та безпеки. Стійкого до деформацій, що має відповідний рівень міцності, не схильного до негативного впливу хімічних реагентів, перепадів температурного режиму. Вироби з цього матеріалу відрізняються тривалим терміном експлуатації, зручністю застосування.
  • Ламінованої дерево-стружкової плити або ЛДСП, фанерованої спеціальною плівкою та покритою лаком. Матеріал має характеристики вологостійкості, стійкості до різних механічних впливів. Має привабливий зовнішній вигляд, простий у догляді, досить міцний та довговічний.
  • Нержавіючої сталі, довговічного та найбільш затребуваного матеріалу в медичній галузі. Характеризується стійкістю до негативних факторів навколишнього простору, агресивних хімічних сполук. Кушетки з нержавіючої сталі відрізняються міцністю, тривалим терміном експлуатації.
  • Метала з порошковим напиленням, що має високу стійкість до фізичних впливів, хімічних реагентів. Що має естетичний зовнішній вигляд, високі показники міцності.

Медичні кушетки незалежно від матеріалу, мають відмінну конструкцію, забезпечують проведення необхідних маніпуляцій.