Косметологічне обладнання

Медичні меблі як фактор ефективної роботи лікарів

Організованість та оперативність, професіоналізм та впевненість у собі – ось головні якості, які обов’язково супроводжують лікарську діяльність. Існує ціла низка найважливіших факторів, що впливають на ефективність виконання будь-яких поставлених завдань з лікування та профілактики. Серед величезного діапазону подібних факторів важливе місце займає грамотний підбір медичних меблів, до яких можна віднести столи, крісла та тумби, шафи та стільці – все те, що допомагає медичному персоналу щодня професійно виконувати покладені на них обов’язки.

Якісні та надійні медичні меблі ефективно підвищують швидкість послуг, підвищують якість маніпуляцій і значно покращують психологічний комфорт самих фахівців.

Так само як творчість і знання здатні передаватися від однієї людини іншій, від медичних меблів до персоналу передається збалансованість, стійкість, надійність та точність. Будь-який фахівець у медичному закладі, оточений ергономічними меблями, з широким функціоналом, працює більш впевнено і чітко, з високим рівнем професіоналізму.

Варто лише поспостерігати за роботою медичного персоналу в такому кабінеті, який обставлений застарілими меблями, які морально і фізично вичерпали всі свої можливості, щоб повною мірою усвідомити, наскільки колосальне значення сучасних зручних меблів для ефективної роботи медиків. Неможливо чекати високих показників роботи від фахівця, який приймає пацієнтів у кабінеті, де стоїть всього одна похилена шафа, призначена для медичних інструментів, і стара тумба з дверцятами, що вічно відкриваються. Величезна кількість часу витрачається на вторинну обробку медичних інструментів, які знаходяться в неналежних умовах, при цьому всі медикаменти, які зазнають впливу ззовні, набагато швидше втрачають свої корисні якості. Крім того, спостерігається постійна втрата медичних карт пацієнтів, їх результатів аналізів і всіляких виписок, а пошуки необхідних препаратів і медичного інструменту забирають багато часу.

Чим зрештою все це загрожує? Пацієнти сидять у коридорах лікарень у нескінченних чергах, витрачають багато часу на вторинні аналізи та обстеження, після чого їх приймає абсолютно засмиканий лікар, який є вкрай роздратованим, та замотана медсестра. І все це супроводжується величезною порцією неприхованої розгубленості та невпевненості у собі.

Причина подібної ситуації криється аж ніяк не у безвідповідальності медика чи його особистої неорганізованості. Для плідної роботи кожного кваліфікованого фахівця необхідно ретельно продумане і добре організоване робоче місце, де можна спокійно приймати пацієнтів, не побоюючись покласти не туди використаний інструмент, де можна не боятися втратити фізіологічний свіжоприготований розчин. А найголовніше, не треба побоюватися за пацієнта, боятися, що він звалиться з кушетки під час проведення гастроентерологічної процедури та поповнить списки хворих на відділення травматології. Або неврології. Як вийде.