Косметологічне обладнання

Автоклави медичні

Для ефективної стерилізації та дезінфекції у ЛПЗ використовуються автоклави, сухожари та інше обладнання для стерилізації. Автоклав являє собою посудину (закриту або з кришкою, що відкривається) і може забезпечуватися внутрішніми, зовнішніми, виносними теплообмінниками. Стерилізація в парових медичних автоклавах здійснюється за рахунок пари в герметичній камері при тиску вище атмосферного. Це гарантує мікробіологічну чистоту матеріалів.

Види медичних автоклавів

За розташуванням:

  • Автоклав настільний медичний — медичний паровий стерилізатор для експлуатації в окремих кабінетах та невеликих клініках, наприклад, автоматичні моделі класів В та S. До переваг таких автоклавів можна віднести компактність, безпеку, вибір програм стерилізації.
  • Підлоговий автоклав – парові автоклави-стерилізатори для обслуговування великих медичних закладів. Позитивні якості обладнання – висока продуктивність, широкий набір функціональних можливостей, повна автоматизація.

За класифікацією:

  • Клас N – автоклави без вакууму, підходять для обробки суцільних, гладких інструментів та тканинних матеріалів без упаковки.
  • Клас S – автоклави, що не мають фази передвакууму в циклі, використовуються для обробки суцільних, гладких інструментів та пористих або загорнутих матеріалів в упаковці або без неї.
  • Клас B – автоклави, що мають у робочому циклі фазу передвакууму та фазу вакуумної сушіння. Цей клас автоклавів є універсальним і дозволяють стерилізувати будь-який медичний інструмент, перев’язувальні та ткані матеріали в упаковці будь-якого типу.