Косметологічне обладнання

Медичні гінекологічні крісла у кабінетах – вибір обладнання

Спеціалізовані медичні гінекологічні крісла призначені для встановлення у оглядових гінекологічних кабінетах з метою зручного проведення професійної діагностики та здійснення лікувально-профілактичних заходів. Деякі моделі оснащені додатковими функціями, за рахунок яких фахівець здатний виконувати хірургічні операції різного ступеня складності. Даний різновид медичного обладнання має універсальну конструкцію, завдяки якій кріслом користуються фахівці в галузі проктології та урології.

У продажу існує безліч модифікацій гінекологічних крісел, тому при виборі відповідного варіанта необхідно враховувати основну специфіку його експлуатації. Крім того, варто звернути увагу на функціональні особливості пристрою та належний рівень комфорту для пацієнта.

Основні характеристики гінекологічних крісел

Якість та функціональність обладнання визначається за кількома важливими критеріями.

Наявність регулювального механізму

Для налаштування максимально зручного положення пацієнта під час медичного огляду крісло оснащується одним із трьох варіантів трансформації:

  • механічним гребінцем (для ступінчастого регулювання кута нахилу);
  • пневмопристроєм (принцип роботи полягає у використанні спеціальних пружин, виконаних у вигляді газових патронів);
  • механічним електроприводом (налаштування положення здійснюється за висотою та кутом нахилу в зонах спини та таза).

У сучасних гінекологічних центрах та жіночих консультаціях підвищений попит має останній варіант. Така популярність обумовлена ​​можливістю плавного регулювання положення окремих елементів крісла без відчуття дискомфорту з боку пацієнта.

Конструктивні особливості рами

Основою якісного гінекологічного крісла є міцний металевий каркас, розрахований на високі тривалі навантаження. При виборі обладнання необхідно ознайомитись із показником максимально допустимої ваги. У різних виробників може значно відрізнятися. Використовуваний матеріал повинен мати гіпоалергенні властивості та відповідати санітарно-гігієнічним вимогам до цього виду обладнання. При цьому допускається виробництво як роздільного, так і цільного типу рами. Вибір відповідної варіації залежить від індивідуальних переваг покупця.

Покриття

В якості декоративного покриття металевих деталей та елементів використовується порошкове напилення. Завдяки сучасній технології нанесення створюється надійний захисний бар’єр, що запобігає виникненню корозії і забезпечує високий ступінь стійкості до реагентів. Для зручності пацієнта металевий каркас обтягується м’яким знімним чохлом з екошкіри або інших аналогічних матеріалів. У деяких випадках для цього використовується полімерний кожух.

Додаткові опції

Багато моделей гінекологічних крісел оснащуються лотками для зберігання медичного інвентарю. Особлива система кріплення дозволяє висувати та засувати необхідне відділення або контейнер, не викликаючи при цьому незручностей у медичного персоналу та пацієнтів. Підлокітники та підколінники повинні бути виконані з міцного металевого каркасу та точно повторювати анатомічні особливості будови відповідних областей. Їх наявність не є обов’язковою вимогою, але значно полегшить пацієнту завдання щодо прийняття зручної пози та її збереження протягом усього огляду.

На вибір моделі також впливає наявність бічних шин, на яких можна закріплювати підставки для ніг, різні тримачі та інше допоміжне обладнання. Немаловажну роль при покупці гінекологічного крісла відіграє його естетична складова. Привабливий дизайн має заспокійливу дію на пацієнта, сприяючи створенню розслаблюючої атмосфери і довірливого ставлення до лікаря.