Косметологічне обладнання

Медичне обладнання для обладнання кабінету ЛОР-лікаря

Устаткування кабінету ЛОР-лікаря включає специфічні предмети інтер’єру (стіл, крісло, робоча установка) та інструменти для виконання робітників
обов’язків. Якісне обладнання дозволяє фахівцеві ефективно ставити діагноз, швидко пропускати великий потік пацієнтів. Клініка при
цьому отримує позитивні відгуки та формує імідж.

Робоче місце фахівця

Медичне обладнання ЛОРа – це різні стійки для приладів, контейнери для використаних інструментів, ємності для стерилізації. При стерилізації зазвичай використовують обробку ультрафіолетом. Також передбачено додаткові робочі панелі. Залежно від того, які процедури проводяться, можливе оснащення кабінету ЛОР ендоскопічним обладнанням.

Також на робочому місці обов’язково має бути:

  • крісло для кабінету ЛОР-лікаря;
  • робочий стіл;
  • ЛОР-установка;
  • стул або крісло для пацієнта.

Для проведення оглядів спеціаліст повинен мати рефлектор, а також додатковий набір інструментів. Це базовий мінімум щодо прийому. Якщо в кабінеті проводяться різні процедури, то можуть знадобитися лікарські засоби, медикаменти. Для них потрібна спеціальна шафа, тумба. Окремо має розташовуватися стелаж із документацією, якщо вона зберігається у кабінеті фахівця.

Як вибрати обладнання

ЛОР-обладнання має бути якісним, рекомендується вибирати продукцію перевірених виробників. В ідеалі пристрій повинен мати відповідний папірець, який підтверджує його відповідність стандартам. Якісне оснащення кабінету унеможливлює постійні поломки, плутанину при постановці діагнозів, проблеми зі здоров’ям у самого лікаря. Останнє можливе при використанні неякісних медичних меблів: крісла ЛОР-лікаря, столу. ЛОР-установка також має бути максимально практичною та функціональною.

На робочому місці можуть проводитись різні невеликі операції. У таких операціях зазвичай використовується малоінвазивний інструмент – ендоскопи. Для отримання інформації при проведенні процедури лікареві необхідно мати хороший монітор. Також може знадобитися кольоровий принтер для друку даних.

Чим відрізняється приміщення

Кабінет ЛОР-лікаря має кілька відмінностей:

  • У приміщенні має бути бездоганне освітлення. Лікар використовує світло від ЛОР-комбайна, налобного джерела та від стельових світильників. Іноді цього замало, і тоді використовується мобільна лампа.
  • Важливо закритися від природного джерела світла – прямих сонячних променів. Для цього використовують щільні штори, жалюзі.
  • При оснащенні кабінету важливо використовувати максимум меблів для зручності, але при цьому знайти тонку грань, щоб уникнути надмірності. У кабінеті має залишатися вільний простір.

Фахівець може використовувати тумби, пуфи, різні кушетки, проте базові меблі – це ЛОР-комбайн, робоче місце лікаря, стілець для пацієнта. Також просто необхідно мати набір інструментів та витратних матеріалів, щоб проводити огляди, лікувальні процедури.