Косметологічне обладнання

Обладнання для перукарень та салонів: сушуари та клімазони

Крім стандартного обладнання для перукарень та салонів краси, завдання якого очевидні навіть людям, далеким від сфери надання б’юті-послуг, є такі предмети, які здаються нам «прибульцями» з іншої планети. Особливо часто так здається чоловікам, які звертаються до салонів не так часто, як жінки та користуються не всім перукарським обладнанням у салоні краси.

Найяскравішими представниками такого незрозумілого багатьом обладнання є сушуари та кліматозони.

Сушуар був винайдений на початку минулого століття перукарем-винахідником Людвігом Кегелем. Як виявилася придумана ним конструкція, практично не мала вад, тому не змінилася до сьогоднішнього дня.

Принцип роботи дуже простий: є кілька нагрівальних елементів (ламп), які задають певну температуру повітря у колбі сушуару. Тут усередині колби є вентилятор, який працює на різних швидкостях. При включенні апарата вентилятор спрямовує потоки теплого повітря так, щоб волосся просушилося швидше.

Ви скажете: “Все це можна зробити за допомогою звичайного фена!” Це правда, але феном доведеться працювати майстру, а в даному випадку він може зайнятися своїми справами: прибрати робоче місце, завести фарбу, підготувати лікувальний розчин дою волосся клієнта і т.д.

Крім того, фен укладає волосся, але він не допоможе зафіксувати вже готову зачіску, а лише розтріпає локони. Є випадки, коли фен майстру не помічник.

Сушуари тривалий час використовувалися у перукарській справі та широко поширені до цього дня. Але зараз вони вже не шумлять так, як у радянських перукарнях – пам’ятаєте цей гул, як космодромі?

Клімазони можна назвати нащадками сушуарів, тому що вони також призначені для сушіння волосся і не тільки… Але слід сказати, що принцип впливу на волосся інший.

Всередині клімазону є джерела інфрачервоного випромінювання. Вони впливають на повітря всередині колби, а значить, і на волосся, що там знаходиться. На відміну від сушуарів у клімазоні можна не тільки сушити локони, але й робити оздоровчі маски, фарбувати волосся або завивати його.