Косметологічне обладнання

Меблі для майбутнього салону краси – пріоритети

Салон краси в порівнянні зі звичайною перукарнею вимагає вкладення певних сил і грошей для того, щоб перетворитися на затребуваний заклад. Приплив клієнтів забезпечується не тільки і не так грамотною рекламою, як наповненням самого салону. Важливо підібрати меблі салону краси, які будуть функціональними, практичними, але крім цього подарує відвідувачкам почуття комфорту і особливий настрій. Що вибрати в першу чергу, залежить від запланованого потоку клієнтів та передбачуваного рівня закладу.

Те, без чого не можна обійтися

Починається вибір меблів, звичайно ж, із найелементарніших речей – крісел та столів, які дозволять працювати з волоссям, манікюром та педикюром. Чільне місце займе крісло клієнта. Для кожної зони, для кожної категорії послуг в салоні рекомендується підбирати індивідуальний тип крісел, але всі вони повинні мати такі особливості:

  • свобода у виборі положення сидіння та спинки;
  • можливість створити комфортне положення тіла на весь період роботи майстра;
  • міцність та стійкість;
  • приємний зовнішній вигляд.

Остання здається необов’язковою, але жінки чутливі до того, з чого складається навколишня атмосфера. Вони приходять у салон відпочити, розвіятися і при цьому отримати якісні послуги.

Далі особлива увага приділяється столам – особливо столам для манікюру, за якими клієнтка має провести кілька десятків хвилин. Зручна стільниця, гарне оформлення, доступність усіх необхідних інструментів та матеріалів для майстра – запорука успішного вибору столу. До цього варто додати зручні, але не надто складні по конструкції стільці та диванчики. Вони потрібні не тільки для роботи, але і для відвідувачів, що очікують, а також для відпочинку клієнтів між процедурами. Журнальні та кавові столики будуть великим плюсом в інтер’єрі салону краси.

Приємні дрібниці та функціонал

Інші предмети меблів також повинні поєднувати в собі естетичні та функціональні якості, але більшість із них скоріше є інструментом майстра або доповненням до інтер’єру. Сюди входять різні лабораторії, мийки, сушарки, підставки для елементів освітлення та інструментів, тумби та шафи. Асортимент таких меблів підбирається відповідно до завдань салону та окремих майстрів.

Отже, клієнтські крісла з регулюванням, миття, дзеркала та сушарки, різні функціональні предмети меблів – насамперед. Меблі для рекреаційної зони, допоміжні тумби та шафи – у другу. Стійка ресепшн також знадобиться. Чим більше меблів, тим більше уваги до кожного окремого предмета, тому потрібно підбирати товари в одній кольоровій гамі та з подібними матеріалами.