Косметологічне обладнання

Меблі для перукарень і салонів краси

Меблі для перукарень та салонів краси та обладнання – дві найзначніші статті витрат. Не дивно, адже для обладнання кожної зони вашого салону краси може знадобитися більше десятка меблів для перукарні або салону краси. На що краще звернути увагу при підборі меблів для салону краси, що краще купити спочатку, а потім – знаємося у статті.

Деякі керівники салонів краси та студій вважають за краще купувати меблі та обладнання б/в – як з метою економії, так і з розрахунку, що коли салон окупиться, можна закуповувати щось нове. У будь-якому випадку, ряд предметів меблів для салону або перукарні завжди буде обов’язковим мінімумом.

Мінімальний набір меблів для перукарні та салону краси

Підбір основних категорій меблів для перукарень та салонів краси, необхідних для відкриття салону, залежить від кількості кабінетів у майбутньому салоні та від того, яка у них буде спеціалізація. Допустимо, якщо це манікюрний кабінет – то, звичайно, там має бути манікюрний стіл, місце для роботи майстра, місце для клієнта. Обов’язково мають бути апарати, необхідні манікюру.

Якщо в салоні краси надаватиметься послуга педикюру – знадобиться педикюрне крісло. Потрібні лампи для гелів, самі гелі, підставки під шелаки та лаки. Підставки мають бути стильними та красивими, якісь випадкові коробочки не підійдуть.

Оскільки прилади, що використовуються для надання послуг клієнтів, потрібно стерилізувати та дезінфікувати – подбайте про придбання автоклава-сухожара та стерилізатора з бактерицидною лампою. Хоча це не можна віднести до меблів для перукарень та салонів краси, але таке обладнання займатиме частину площі салону, і при розрахунку вільного місця, яке потенційно може бути зайняте меблями для перукарень та салонів краси, потрібно не забути і про стерилізаційне обладнання.

Підбираючи меблі для салону краси, не забудьте про підсвічування – гарна лампа, яка висвітлює робоче місце майстра, допоможе довше зберегти здоров’я ваших співробітників.

Займаючись обладнанням педикюрного кабінету, підійдіть до вибору педикюрного крісла. Хоча тут, швидше за все, при підборі меблів для салону краси варто більше орієнтуватися на бюджет, що є. Існують різні крісла з вбудованими ваннами, бувають крісла з приставними ваннами, бувають крісла, укомплектовані спеціальними стільцями для майстра, що дозволяють майстру комфортніше працювати з клієнтом. Часто в салоні біля раковини розташовані різнокаліберні шафки, в яких зручно зберігати інструменти та всяку необхідну дрібницю, крім того, вони дозволяють зробити салон цікавішим з дизайнерської точки зору. Корисною буде й тумбочка із висувними ящиками.

Меблі для перукарні також вимагатимуть вашої уваги. Як меблі для салону краси, необхідної для облаштування перукарського залу, знадобиться крісло для клієнта, тумбочка типу “візок” для майстра, в якій він буде зберігати необхідне перукарське приладдя. Потрібна мийка на кожні 2 крісла майстра та стелажі для зберігання рушників та шампунів. А ось фарби краще зберігати в окремому стелажі.