Косметологічне обладнання

Обладнання для салонів краси: критерії вибору

Сьогодні люди намагаються стежити за своєю зовнішністю, тому дедалі зростає затребуваність послуг салонів краси. При відкритті нового салону дуже важливо обрати якісне обладнання для салону краси. Головними критеріями такого вибору є позиціонування салону; особливості послуг та технологій; ціна обладнання та його технічні характеристики; кількість робочих місць. Салони бувають VIP-, бізнес- та економ-класу.

Все обладнання, що використовується в салонах, ділиться на три категорії: меблі, аксесуари та техніка. Крім обов’язкових перукарських, педикюрних і осметологічних крісел меблі можуть включати стійку адміністратора, м’які меблі, шафи, стелажі, дзеркала, раковини з душовим шлангом та ін. З техніки повинні бути присутні фени, сушарки, кондиціонери та інші електроприлади. Головна умова вибору та розташування обладнання – це комфорт відвідувачів та думка майстрів.

Як правило, ціни на меблі для салону краси визначаються торговою маркою, технічними характеристиками, якістю матеріалів, що використовуються при виробництві, а також країною виробника. Наприклад, крісло з гідравлічним витягом комфортніше і довговічніше. Також, при обслуговуванні дітей важлива наявність яскравого кольору та оригінального дизайну крісла. У салонах економ класу найбільш популярні марки російських, польських або китайських виробників. Вони доступні за ціною, хоча не відрізняються високою якістю. Найдорожче та якісне обладнання представляють виробники Італії Німеччини та Японії.

Вибираючи косметологічні крісла, в першу чергу звертайте увагу не на їхню ціну, а на зручності клієнта та майстра. Зазвичай такі крісла обладнані гідро- та електроприводами для регулювання висоти та нахилу компонентів. Бувають крісла і з механічним регулюванням, які навіть не мають можливостей «економ» класу. Аналогічна умова враховується у тому випадку, якщо треба придбати педикюрні крісла. Щоправда, має сенс придбати два крісла – дороге, для виконання педикюру класу «люкс», а також економічне, призначене для бюджетних процедур.